BMX Freestyle

BMX-Freestyle

Undervisningen i freestyle varetages af tidligere verdensmester Thomas “Tarzan” Hansen. I løbet af skoleåret tager vi ud og besøger forskellige BMX-baner og freestyle områder, så der hele tiden er nye udfordringer og muligheder for at prøve grænser med BMX-cyklen. Tjele Efterskole har sin egen indendørs bike-/skatepark på skolens område , så der i fritiden kan køres og trænes en masse BMX. I forbindelse med banen har skolen et område med skov, der fungerer som et fristed, hvor eleverne må bygge deres egne hop og trails. Skolen udvikler stadig på freestyle og race, så der kan køres på forskellige udfordringer. Bike-/skateparken på Tjele Efterskole ligger i en lade, hvor der er bygget en moderne indendørs BMX-/skatebane med quarterpipe, halfpipe, jumpbox osv.

WOW – jumpbox

WOW – jumpbox, speedwall, halfpipe og rails er lige noget for dig og dine BMX venner. BMX freestyle i skolens egen indendørs BMX-/skatepark, eller fuld gas på dirttrails. X-verdensmester i freestyle og hele BMX-teamet underviser to gange om ugen, og tager tit på roadtrip til andre parks. Med fokus på DIN udvikling, og masser af fritid til at øve tricks og jumps. Du er vild med at træne, og der er altid nogen på dit niveau.

Inuk Sigstad

Inuk er i dag en af Danmarks bedste freestyle riders. Han har været elev på Tjele Efterskole, og er blevet trænet af Thomas “Tarzan” Hansen. Med jævne mellemrum besøger Inuk sin gamle skole og deltager i BMX-jams, eller er gæstelærer.

Skolegang er ingen hindring

Du får en enestående mulighed for at kombinere BMX, skating, scooter og skolegang. Linjerne henvender sig til alle, der har interesse i at køre BMX race, freestyle, scooter eller skateboard. Her er mulighed for at træne, uanset om du kører konkurrence eller bare er vild med din sport. Undervisningen ligger om eftermiddagen, to gange om ugen, og du kan træne frit alle dage indtil kl. 22. om aftenen.

Eneste BMX skole i Danmark

Tjele Efterskole er den eneste skole i Danmark, hvor det er muligt at tage sin 8., 9. eller 10. klasse, samtidig med at der er masser af tid til at køre BMX, skate og scooter. Mange elever bliver på skolen i weekenden, for at køre med vennerne hele weekenden. Skolens anlæg udvikles hele tiden, og er fuldt på højde med andre skateparks og BMX baner.

Turneringer og events

Hvis du kører i klub, deltager i turneringer og events, kan det også lade sig gøre. I særlige tilfælde giver skolen lov til, at man deltager i konkurrencer, selv om det er en skoledag. Er du vild med BMX, og har du lyst til at gå på efterskole, så er muligheden HER, for at komme til at køre BMX i et helt år, samtidig med at du tager 8., 9. eller 10. klasse.

Go’ stil

Alle instruktørerne på BMX freestyle, race, skating og løbehjul lægger vægt på, at du og alle andre riders optræder med go’ stil. Der er undervisning 4 dage om ugen, og ramperne er reserveret undervisningen, så de enkelte grene ikke bliver generet af andre. Når der ikke er undervisning, kan du bruge parken så meget du vil, det gælder selvfølgelig også i weekenden