Skak

Danmarks bedste skak tilbud!

Skak er blevet hip! Det kan ses i det store boom i antallet af børn og unge som spiller. Skakspillet forbedrer både koncentrationsevne og mønstergenkendelse, som er to vigtige ting at kunne i skolen. Derfor bliver det brugt som et middel til at løfte det faglige niveau, på alt lige fra ghettoskoler i Århus til elitegymnasium i Hellerup!

Er du smart?

Hvis du gerne vil have gode karakterer på din ungdomsuddannelse, er det en glimrende start at tage til Tjele Efterskole og træne skak! Uanset om du er nybegynder eller elite, hyggespiller eller ambitiøs.
Og der er plads til dig, uanset om du foretrækker at spille eller læse, skal gå i 8. eller 10. kl., og er sjællænder eller nordjyde.

Det bedste skaktilbud!

På Tjele Efterskole får du det bedste skaktilbud i landet, specielt tilrettelagt for dig! Du bliver undervist hele året af en af skakkens stormestre, Allan Stig Rasmussen, der har arbejdet som ungdomslandstræner, vundet DM gentagne gange og meget mere.
Allan er ikke bange for at garantere gevaldig fremgang for alle der deltager aktivt i træningen, uanset niveau.

Sådan bliver din skak træning

Der bliver lavet en udviklingsplan for hver enkelt spiller, med fokuspunkter og kompetencemål, som tilpasses løbende. Det styrker motivationen, og optimerer muligheden for personlig udvikling. Som med alt anden sport, er skak jo også sjovest når man vinder.
Men det er nu langt fra alt. Først og fremmest skal det være sjovt og interessant at have træning! Så udover de mange forskellige velkendte træningsaktiviteter, vil der også være plads til diverse gakkede skakformer som “flick chess”.

Skakskole med traditioner

Efterskolen har en lang og imponerende historik med skak. Tusindvis af skakspillere, i alle aldre, fra alverdens lande, har sat sine ben på skolen. Fx blev norske Magnus Carlsen NM i skoleskak på Tjele Efterskole; i dag er han verdensmester. Hans træner er Danmarks stærkeste spiller, Peter Heine Nielsen, der gik på efterskolen i flere år!

Skak træner

Allan stig Rasmussen er træner og instruktør på Tjele Efterskoles nye skaklinje. Allan er uddannet som lærer med fagene matematik og engelsk, og er en del af lærerteamet på skolens Turboklasse for 10., der giver den fuld gas med det faglige indhold.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Allan på tlf. 60715170 eller skriv til ar@tjeleefterskole.dk

Skakskole på skemaet – igen

Tjele Efterskole har undervist i skak i 25 år, lige siden den startede i 1985. I de sidste 5 år har der været en pause i interessen for skak, men nu er den kommet tilbage via den store indsats som Dansk Skole Skak har ydet.
Vi glæder os til at tilbyde skak igen som linjefag. Selv om vi har traditionerne i orden, bliver der tale om en ny skakskole, der bygger på de tanker og metoder der er blevet udviklet af Dansk Skole Skak. Vi håber dermed at kunne tilbyde individuel og personlig undervisning til de unge skakspillere, der står i overgangsfasen mellem Dansk Skole Skak og et måske kommende engagement i klubber, konkurrencer og en tilknytning til Dansk Skak Union.

Skak lejr

Legendarisk sommerlejr
Der har været afholdt mange skak events på skolen, og den mest kendte er nok den legendariske skaksommerlejr der er blevet afholdt på skolen i ca. 30 år. I år blev den hurtigt fyldt op med 120 tilmeldinger, til stor ærgrelse for de mange der ikke nåede med.
Et efterskoleår på Tjele er ikke ligesom et år på skaksommerlejr – men det er det nærmeste man kommer det!
Kim Skaanning, mangeårig lejrchef på skaksommerlejr.